Prova på rökelse!

Det kanske låter märkligt att använda sig av rökelse i ett modernt hem, det är snarare något som kanske passade bättre under 80- eller 90-tal när det var lite mer vanligt. Men än idag så går det inte att sticka under stol med effekten som rökelse har på rummet. Inte enbart är det till för att skapa en skön stämning, det är också menat att vara betydelsefullt för dig själv och din ro. Det är bevisat att olika aromer påverkar oss mer än vi tror, och att då låta en rökelse sakta men säkert sprida dofter i hemmet under en lång tid skapar effekt, mer än du anar.

Det behöver inte vara mycket, för om det skulle bli det är det snarare påfrestande. Det är bättre att låta det bara finnas en hint av den eller de dofter som väljer att använda i din rökelse. Inte heller behöver rökelsen vara något framträdande rent visuellt. Du behöver inte se den lilla skålen eller den lilla pinnen för att förstå att det sprids rökelse i rummet. Effekten är minst lika bra om den får stå undangömd någonstans i hemmet och pö om pö skänka dig ett aromatiskt innehåll som lugnar dina nerver och låter dig komma i stämning.

Många anser att just rökelse är en naturlig del av själavårdande, att ta hand om sig själv och sin kropp och ge den möjligheter att återhämta sig. Gudarna ska veta att det är något som behövs idag, i ett stressigt samhälle där det enda vi egentligen har brist på är tid. Det är självklart så att det skapar en påfrestande situation. Då kan rökelse vara ett mycket effektivt hjälpmedel som underlättar ditt bearbetande av stressen.

Skriv en kommentar