Kaklar vi ihjäl oss i Sverige?

Ett populärt byggmaterial som används i många olika sammanhang i vårt avlånga land är kakel. Vi älskar vårt kakel och har gjort det i många årtionden, vilket är intressant i sig. Det betyder att kakel är en produkt som följer med tidens trender och egentligen aldrig blir omodern. Det är också en väldigt lätt produkt att anpassa, vilket gör det väldigt smidigt att hitta lösningar på inredning som känns tidstypiskt istället för att sitta fast i gammal design. Dessa pusselbitar som är kakel är alltså väldigt lätt att designa med, och det gör ju att det inte är så konstigt att det har varit så populärt i så många år. Kakel är med andra ord en väldigt intressant och lättdesignad produkt som man kan anpassa precis enligt eget huvud.

Var sätter vi kakel?
När man pratar om kakel och placeringen av det så finns det ett givet ställe där det kanske är mest aktuellt att använda det – badrummet. Badrummet är också ett tacksamt utrymme att använda kakel i, eftersom att kakel är ett bra material som står emot fukt på ett alldeles utmärkt sätt. Det är också något som behövs i ett badrum, då det är otroligt viktigt att se till att vattnet leds och hamnar på de ställen där det inte kan göra någon skada på själva konstruktionen av rummet, och badrummet är verkligen ett sådant rum som är extremt exponerat och sårbart för fukt. Så med kakel i badrummet får man en trygg produkt som skyddar mot vätan, samtidigt som det är en produkt som också kommer att vara otroligt vacker i inredningen, helt anpassningsbar till varje persons smak och stil.

Det finns dock fler platser som man kan använda kakel, enbart för sin lättarbetade forms skull och framför allt för den härliga inredningsdetalj som det erbjuder. Köket är en sådan plats i hemmet där man med fördel kan använda sig av kakel, och framför allt kring väggen som är i anslutning till diskbänken. Denna yta gör det möjligt att verkligen experimentera med olika mönster, färger och strukturer och på köpet får man dessutom ett material som tål att det kommer vatten på det. Så det finns mycket att vinna på att använda sig av kakel på fler platser än i köket, på grund av både utseendet men också egenskaperna som kakel har.

Kakel finns att köpa i mängder av olika varianter och det går egentligen inte att sammanfatta de olika typerna på något bra sätt, helt enkelt för att det finns ett alldeles för stort utbud, speciellt om man tittar på nätet. Att köpa kakel hos golvshop är exempelvis ett bra alternativ, eftersom att det ger alla större möjligheter att hitta precis det kakel som man vill ha!

Skriv en kommentar