Det poetiska i textiler

TygerDet är egentligen märkligt hur mycket tyger kan användas till och hur de är anpassade för att kunna användas i många olika lägen. Det är i tyget som den yttersta kreativiteten finns och det är också där som du kan notera de enkla och subtila tecknen på vad som kännetecknar ägaren och användaren. Tyger är alltså inte enbart material som är bra att använda i många olika situationer, det är också ett utmärkt exempel på där personlighet skapas och präglar sätts.

Det finns mängder av olika tyger och textiler runt om på olika platser, både i fysiska butiker och på nätet. Jag brukar alltid handla mina tyger från Textilgallerian när jag ska inreda, både hemma hos mig själv och hos andra. Anledningen är mycket enkelt. Det beror helt enkelt på att de har ett stort utbud av många olika fantasifulla tyger, som lätt kan göras personliga och passa respektive hem. Till saken hör också att Textilgallerian har riktigt fina priser på sina tyger och levererar dem i en hastighet så få nätbutiker kan matcha. Visserligen är det så att det går snabbast att gå direkt till affären, men nackdelen där är istället att det är väldigt standardiserade tyger, som saknar personlighet. Vill du ha mer uttrycksfulla tyger att laborera med är det Textilgallerian som är det bästa alternativet, enligt mig.

När väl tyget är i händerna på en så är det då som den kreativa processen startar. Oftast har man redan innan en ganska bra bild vad tyget ska användas till, allt från gardiner till kuddöverdrag och lite mer avancerade produkter. Men bara för att du har en idé från början behöver det inte sluta så. Det är just det som är det vackra med att använda tyger.

Skriv en kommentar